Cholesterolmosselen

Hoe gezond of ongezond zijn mosselen?

Mosselen behoren tot de schaal- en schelpdieren. Over deze groep van voedingsmiddelen wordt vaak gezegd dat ze veel cholesterol bevatten. Dit is niet volledig correct. Het is wel correct dat ze meer cholesterol bevatten dan bepaalde vlees- en vissoorten, maar wie actief zijn cholesterol wil verlagen is het meest gebaat met een gezonde eet- en leefstijl.

 

Schaal- en schelpdieren zijn niet de grote boosdoeners. Zeker niet wanneer je ze met mate eet. Binnen de gezonde voeding wordt er aangeraden schaal- en schelpdieren maximaal 1 x per 14 dagen te eten.

 

AVVZ-dieet

 

Mensen met een verhoogd cholesterolgehalte moeten vooral de voorkeur geven aan gezonde vetten en de slechte vetten zo veel mogelijk vermijden. Goede vetten vinden we terug in plantaardige producten, slechte vetten vinden we terug in dierlijke producten. Dit dieet noemt een AVVZ-dieet (Arm aan Verzadigde Vetten-dieet). Naast een dieet moet er ook een gezonde levensstijl aangenomen worden. Een gezond gewicht, stoppen met roken, minder stress en voldoende bewegen zijn even belangrijk om het risico op hart- en vaatziekten te helpen verlagen.

 

Wie aan zijn of haar lijn wil denken kan af en toe eens een portie mosselen eten. Mosselen op zich bevatten niet veel calorieën. Maar de frieten, sausjes en misschien een pintje bier waarmee het gecombineerd wordt tellen wel door op vlak van calorieën.

 

Welke voedingsmiddelen behoren tot de schaal- en schelpdieren?

  • Oesters
  • Krab
  • Rivierpaling
  • Mosselen
  • Kreeft
  • Garnalen

 

Interesse in ander gezondheidsnieuws of meer gezondheidstips?

Contact

Interesse in een gezondere levensstijl of wenst u dieetadvies neem nu contact op.

 

 

Proteïne Shakes

Snel en verantwoord afslanken met een erkende dIëtiste, bekijk de lekkerste smaken proteïneshakes.

Opleidingen

Diëtiste Katja verzorgt opleidingen voor professionals, ontdek het aanbod gezondheids workshops bij diëtiste Katja!

Afslanken

Ontdek nu hoe u kan afslanken zonder honger,

Tijdelijk voordelige voorwaarden afslanken.

Proteïneshakes
Proteïneshakes
Proteïneshakes