Varkenslapjemetblackwellsaus

Varkenslapjes met blackwellsaus

Net iets anders & gezond

Bereidingstijd: 60 minuten

Per portie: 400kcal

 

Ingrediënten varkenslapjes met blackwellsaus (4 personen)

  • 4 varkenslapjes
  • 800g à 1kg groene boontjes
  • 900g aardappelen
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel plantaardige bakvetstof of olijfolie
  • 2 dl light room (8% vetgehalte)
  • 3 à 4 eetlepels pickles
  • 2 dl rund-, kalfs- of gevogeltebouillon
  • Versgemalen zware peper & zout

Hoe de varkenslapjes met blackwellsaus bereiden:

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Maak de groene boontjes schoon en kook of stoom ze gaar.
  • Neem een pan en verhit de bakvetstof of olijfolie. Bak hierin de varkenslapjes.
  • Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de sjalot toe aan de pan met braadvocht en fruit ze glazig.
  • Blus het braadvocht met bouillon en roer het aanbaksel los.
  • Laat de bouillon voor de helft inkoken en voeg dan de room en pickles toe.
  • Laat het geheel op een zacht vuur verder inkoken tot gewenste sausdikte en breng op smaak met peper en zout.
  • Let op: Niet doorkoken, dit doet de saus schiften!
  • Dresseer de boontjes, de aardappelen, het vlees en de saus op een bord en dien op.

 

Andere lekkere en gezonde recepten bekijken.

Contact

Interesse in een gezondere levensstijl of wenst u dieetadvies neem nu contact op.

 

 

Proteïne Shakes

Snel en verantwoord afslanken met een erkende dIëtiste, bekijk de lekkerste smaken proteïneshakes.

Opleidingen

Diëtiste Katja verzorgt opleidingen voor professionals, ontdek het aanbod gezondheids workshops bij diëtiste Katja!

Afslanken

Ontdek nu hoe u kan afslanken zonder honger,

Tijdelijk voordelige voorwaarden afslanken.

Proteïneshakes
Proteïneshakes
Proteïneshakes