aspergesoep

Aspergesoep

Bereidingstijd: 1,5uur

 

Ingrediënten aspergesoep (8 personen)

  • 4 blokjes kippen- of groentebouillon
  • 1 kg asperges (groene)
  • 2 middelgrote, fijngehakte uien
  • 1 middelgrote geschilde aardappel, in schijfjes gesneden
  • 125 tot 250 ml melk
  • 1 eetlepel olijfolie om te bakken
  • Een 12-tal takjes peterselie, aan elkaar gebonden
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Hoe de aspergesoep bereiden?

  • Breng in een grote pot ongeveer 4 liter water aan de kook.
  • Snijd ongeveer 5 cm van de bodem van de vezelrijke asperge stammen en gooi op de composthoop.
  • Snijd de aspergetips van de stengels en houd de tips apart.
  • Snijd de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 2.5 cm en houdt apart.
  • Blancheer de aspergetips in het kokende water voor 2 tot 3 minuten: ze moeten gaar maar toch nog knapperig zijn. Spoel onmiddellijk af onder koud stromend water en zet apart.
  • Blancheer de asperges stengels in het kokende water voor ongeveer 5 minuten en spoel ook onmiddellijk af onder koud stromend water.
  • Neem een middelgrote soeppot, zet op een middelhoog vuur en laat hierin de boter smelten.
  • Voeg de gesnipperde uien en in schijfjes gesneden aardappel toe en laat ongeveer 10 minuten stoven onder dikwijls roeren tot de ui doorschijnend wordt. Zorg ervoor dat de uien niet bruin kleuren: verlaag het vuur en zorg ervoor dat je bij de pot blijft om te roeren.
  • Voeg nu de asperges stengels, bouillon en het bosje peterselie toe, breng aan de kook en laat een 15 tal minuten sudderen totdat de aardappelen volledig gaar zijn.
  • Haal het bosje peterselie uit de aspergesoep.
  • Pureer de soep met behulp van een roerzeef, passe-vite, keukenrobot, blender of naar mijn mening het snelst en makkelijkst: met een handmixer.
  • Hoe je de soep ook pureert: zeef ze door een vergiet.
  • Net voor het opdienen laat je de soep koken en roer je er de melk onder (voor aspergeroomsoep voeg je lightroom toe in plaats van melk)
  • Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aspergetips in kommetjes of borden en serveer hierover de soep.

Tip

Serveren in borden is aantrekkelijker, want de aspergetips zakken naar de bodem van de aspergesoep

Andere lekkere en gezonde recepten bekijken.

 

Contact

Interesse in een gezondere levensstijl of wenst u dieetadvies neem nu contact op.

 

 

Proteïne Shakes

Snel en verantwoord afslanken met een erkende dIëtiste, bekijk de lekkerste smaken proteïneshakes.

Opleidingen

Diëtiste Katja verzorgt opleidingen voor professionals, ontdek het aanbod gezondheids workshops bij diëtiste Katja!

Afslanken

Ontdek nu hoe u kan afslanken zonder honger,

Tijdelijk voordelige voorwaarden afslanken.

Proteïneshakes
Proteïneshakes
Proteïneshakes